Yngwe - Nordström
Arfvidsson - Flodin - Larsson (C) - A. Svensson
Sjösvärd

Bänken: Hertz (inbytt), Bengtsson (inbytt), Böhm (inbytt), Gustafsson (inbytt), Granäng (inbytt), Jonasson (inbytt), Meuller

Seriepremiär på Romevi! En ganska hård gräsmatta mötte de båda lagen när det var dags att sparka igång årets tävlingssäsong. RUF ställde i vanlig ordning upp med en 4-2:3-1 formation.

Bortalaget tog tidigt kommandot i matchen och visade att man ville ha initiativet. Man hade ett stort övertag i bollinnehavet och RUF-spelarna fick främst koncentrera sig på att försvara och täcka ytor.

Efter bara dryga 5 minuter kunde Zenith ta ledningen i matchen. RUF tappade boll på egen planhalva, bollen spelades så småningom in i straffområdet och efter en studs på en hemmaförsvarare fick en Zenithspelare helt fritt skottläge inne i straffområdet. 0-1.

En tung matchinledning kom sedan kort senare att bli ännu värre för Romelandas del. I en situation där RUF-försvaret inte riktigt lyckades få undan bollen kunde 0-2 skjutas in från nära håll, efter att Romelandas målvakt sånär lyckats avstyra.

Efter detta mål kom en period med lite jämnare spel, där RUF vid ett par tillfällen hade hyfsade intentioner framåt. Bästa läget hade Niklas Osberg, som kunde snappa upp en misslyckad passning från motståndarförsvaret. Bollträffen blev dock allt annat än ren, och Zeniths målvakt kunde relativt enkelt avstyra.

Mot slutet av halvleken började bortalaget ta över spelet igen. En nick från nära håll tvingade Sjösvärd i målet till en bra reflexräddning, och kort senare hade man ännu ett fint avslutsläge inne i straffområdet. Romelandas målvakt kunde dock kasta sig till vänster och få tag på bollen.

Halvtidspausen närmade sig, en välbehövlig sådan för hemmalagets del. Innan det var dags för domaren att blåsa för första 45 minuterna var det dock dags för ännu ett mål. IK Zeniths högerytter tog sig förbi sin försvarare och kunde bryta in i straffområdet. Därefter serverade han en anfallare framför mål som enkelt kunde trycka in 0-3. Det kändes lite som att den berömda spiken i kistan var inslagen redan innan halvtid.

I paus pratade RUF om att försöka vara lite mer på tårna och täcka mer av ytorna mellan backlinje och mittfält, som Zenith så skickligt hade utnyttjat i den första halvleken. Man var fast beslutna om att försöka göra en bättre andra halvlek, även om läget i matchen såg minst sagt bekymmersamt ut.

Den andra halvleken kom på många sätt att likna den första. Det var inget snack om att IK Zenith var det starkare laget. RUF kom några gånger fram i planen genom omställningar, men det blev sällan riktigt farligt.

Efter ungefär 10 minuter hade Zenith sin första kvalificerade målchans. En frispark i bra läge sköts direkt mot mål med hyfsad fart. Bollen var dock lite för nära Romelandas målvakt, som kunde tippa bollen över ribban till en resultatlös hörna.

Inte så långt senare kunde bortalaget göra sitt fjärde mål för matchen och säsongen. Återigen kunde en spelare bryta in i straffområdet och servera en lagkamrat nära mål som kunde trycka in bollen i nätmaskorna. 0-4.

Hemmalaget började så småningom genomföra en del byten för att få in lite pigga ben i laget, men man förmådde inte ändra matchbilden som kom att förbli sig lik ända till slutsignalen. I 69:e minuten kunde Zenith utöka till 0-5 efter ännu ett inspel i straffområdet, ett läge som det kändes som att RUF-försvaret kanske borde ha kunnat avstyra.

Tiden började sedan rinna iväg. Hemmalaget hade sedan länge insett att matchen var körd, och bortalaget var väl ganska nöjda med resultatet och kunde börja lufta sin bänk i ett skede där tillställningen var ganska avslagen. Med tre minuter kvar att spela kunde Zenith ta sig fram till ett friläge genom en djupledsboll och rulla in slutresultatet 0-6 vilket fick sätta punkt för denna premiärmatch.

Sammanfattningsvis en tråkig premiär från Romelandas sida. Man mötte ett förväntat topplag, och då duger det inte att vara lite "på hälarna" från start. 0-2 efter dryga 12 minuters spel och 0-3 innan pausvilan gjorde att man aldrig riktigt gav sig möjligheten att störa IK Zenith. Efter denna första seriematch går nu RUF på sommaruppehåll. Det finns alltså gott om tid att slicka såren, träna upp sig och komma tillbaka starkare till höstens seriematcher!